vrijdag 12 september 2008

Fahrenheit 9/11

Gisteravond was Fahrenheit 9/11 van Michael Moore bij de PO te zien. Het is alweer zeven jaar geleden dat deze gebeurtenis plaatsvond maar de film [nooit gezien] schetste een weinig optimistisch toekomstbeeld.

Ik ben zeker geen complotdenker maar de wijze waarop Moore de Bush-clan neerzette laat je denken dat [de aanslag buiten beschouwing houdend] de aftermath voor de Bush-club de kans was om hun eigen agenda: "het bespioneren van alle burgers waar ook ter wereld" vorm te geven. De Patriot Act werd zonder dat ook maar één senator die helemaal had gelezen klakkeloos door het U.S. Congres aangenomen.

Het ging de Bush-tribe om macht, olie en geld verdienen. Het was huiveringwekkend te zien hoe Amerikaanse bedrijven hun Irakese kansen om aan deze bezetting heel veel geld te kunnen verdienen aan het inschatten waren.

Hartverscheurend was hoe de moeder van een gesneuvelde soldaat bij de voordeur van de hoofdbewoner van het Witte Huis, die zij voor de dood van haar zoon verantwoordelijk achtte van een voorbijganger te horen kreeg dat zij niet Bush maar Al Qaida (OBL) hierover diende aan te spreken.

Wie van beide presidentskandidaten Bush in november ook opvolgt, het zal een worsteling worden zijn 'Big Brother' doctrine, [als zij er al anders tegen aankijken:]'iedereen is een potentiële terrorist' binnen veiligheidsdiensten en militaire top te veranderen. Om vice presidentskandidaat en warlord mevrouw Palin vrijvertaald even te citeren: "oorlogvoeren was in opdracht van God." Deze uitspraak voorspelt weinig goeds indien het McCain kamp hun tafelzilver naar het Witte Huis mogen meenemen.

Geen opmerkingen: