maandag 22 september 2008

pas op de plaats

Wouter B. onze Minister van Financiën heeft gesproken. Het systeem van zelfverrijking - graaien heeft zichzelf de das omgedaan. Da's mooi gesproken maar hoe denkt hij de b.v. Nederland te ontdoen van deze soort zichzelf verrijkers! Opperhoofden van semi-overheidsinstellingen - universiteiten - energiebedrijven - ziekenhuizen - woningcoöperaties e.d. gaan gewoon op de ingeslagen weg door.

Als klap op de vuurpijl de persoon hierboven. Rijkman [what's in a name] Willem Johan Groenink de man die omdat hij zo slecht op de toko [ABN/AMRO] had gepast een oprotpremie van in totaal zesentwintig miljoen euro mocht innen. Wat had hij dan wel niet kunnen cashen als hij het wel goed had gedaan?

Nu is er even iets om over na te denken - pas op de plaats maken maar is over ± vijf jaar vergeven en vergeten, en zal het in het old boys netwerk weer als vanouds, business as usual zijn. Alleen nog doortrapter en nog sluwer vrees ik. Hebzuchtige ikke-ikke individuen vinden altijd (s)linkse wegen om hun behoeften te bevredigen.

Geen opmerkingen: